De nieuwe anomaliekaarten op het Kustportaal tonen een daling in scheepvaartactiviteit in het Belgisch deel van de Noordzee en de Westerschelde in 'februari-april' 2020 in vergelijking met 2019, gedeeltelijk veroorzaakt door de coronacrisis.

 

De statische kaarten werden aangepast aan het nieuwe Marien Ruimtelijke Plan, dat vanaf 2020 van kracht wordt.
De 58 infografieken over de status van door Belgen benutte visbestanden hebben een grondige update gekregen met data over de vangsten in 2018 en de quota voor 2019.
EMODnet Chemistry kwam dit weekend met een belangrijke doorbraak in de strijd tegen menselijk afval in het Europese mariene milieu, door kaartlagen over deze problematiek te publiceren die data en metingen van honderden partners samenbrengt. 
Begin deze week werd door het team van EMODnet Human Activities een nieuwe rasterlaag gelanceerd die de dichtheid van het scheepstrafiek over Europese wateren visualiseert. Daarnaast wordt ook een live tutorial voorzien op vrijdag 15 maart om dieper in te gaan op het gebruik van de laag.
EMODnet Biology heeft donderdag 20 december met veel trots een nieuw en innovatief product gelanceerd, dat een uitstelraam vormt voor verschillende belangrijke mariene en biologische dataproducten.

Op vrijdag 7 december wordt in de Grote Post te Oostende de allernieuwste editie van het Compendium voor Kust en Zee voorgesteld. Hierbij wordt ook deze website gelanceerd. Lees hier alles over het event.

Op de vooravond van de Raad van Europese visserijministers hebben ILVO en VLIZ een reeks samenvattende infografieken gepubliceerd, die van belang zijn voor de Belgische vissersvloot. Zo worden er in één oogopslag en per soort 3 belangrijke indicatoren gevisualiseerd.
In Brugge werd op 5 december het Nemo Link-project ingehuldigd. Dit is de eerste hoogspanningsverbinding ooit die het Belgische elektriciteitsnetwerk verbindt met dat van het Verenigd Koninkrijk.